"Împreună cu Macovei am enunţat o serie de principii, repere, care fixează cadrul optim de definire a partidului. De ce? Pentru că Statutul era un soi de Dacie făcută prin '92- '93. Noi am pornit de la proiectul unui Ford, Toyota, Citroen, designul unei maşini de mare capacitate, din zilele noastre. N-a ieşit nici Logan. (...) Am făcut zeci de amendamente, au fost luate câteva dintre ele. Ansamblul nu cred că e altceva, decât tot o Dacie din '92, '93, cârpită în multe locuri. Maşina asta funcţionează. Este un tip de sensibilitate în societatea noastră, există oamenii ăştia care cârpesc", a susţinut, la Realitatea TV, eurodeputatul PDL, menţionând că există oameni cărora le place să cârpească.
Cristian Preda a spus că el s-a bătut pentru câteva principii, dar a menţionat că acceptă votul democrat-liberalilor în şedinţa Colegiului Director, anunţând că, alături de Macovei, se va bate în continuare pentru aceste câteva chestiuni, care ţin de felul în care PDL se adresează societăţii.
"Credem că societăţii nu trebuie să i te adresezi doar de la înălţimea unui post de mare preşedinte de partid, de ministru, şi să dai lecţii. Cred că trebuie să dialogăm cu societatea, să aducem cât mai multe resurse pentru a aduce în zona deciziei politice ceea ce cred oamenii", a spus Preda.
El a subliniat că nu a reuşit să introducă în Statut "chestiuni de integritate, de moralitate", exemplificând prin severitatea privind intrarea în partid.
"Oamenii politici devin, din păcate, foarte precauţi când vine vorba de chestiuni de justiţie. O organizaţie politică, într-o lume democratică, nu e un paravan pentru a ascunde mizerii, să te duci acolo ca să nu poată vedea publicul ce ai făcut până atunci. Nu e nicio umbrelă sau paraşută care să te salveze", a spus Cristian Preda, precizând că primarii PDL Mircia Gutău şi Antonie Solomon ar fi trebuit să fie suspendaţi din