În ultima perioadă , începând cu momentul dezvoltării conceptului de "fast food" pe piaţa din România, auzim în jurul nostru, din ce în ce mai des, tot soiul de devize: "mănânci sănătos, trăieşti sănătos", "eşti ceea ce mănânci!", "evitaţi excesul de sare, zahăr şi grăsimi", toate acestea, mesaje publicitare sau vorbe alese din popor, având menirea de a ne conduce către un stil de viaţă sănătos.
Preocupările pentru alegerea unei hrane sănătoase au luat amploare în rândul oamenilor care trăiesc într-un ritm alert şi, în consecinţă, au prea puţin timp liber pentru a-şi pregăti o masă sănătoasă. Pentru aceştia dar şi pentru toţi cei care aleg să consume preparate naturale s-a deschis restaurantul Ratatouille, pe bulevardul Tomis, numărul 94.
O mie de invitaţii au fost oferite pentru momentul inaugurării ce a avut loc duminică, 21 martie, între orele 12:00- 18:00. Investiţia pentru primul restaurant din Constanţa care oferă preparate bio s-a ridicat la un milion de euro, incluzând şi cafeneaua de deasupra restaurantului care se va deschide în curând. Restaurantul Ratatouille se bazează pe conceptul de "take away", oferind clienţilor posibilitatea de a-şi lua pentru acasă sau birou produse de o largă diversitate din bucătăria românească dar şi din cea internaţională, specialitatea casei fiind Ratatouille - tocăniţa de legume franţuzească. Ambientul plăcut al restaurantului este creat de culorile vii, vesele, iar prospeţimea preparatelor 100% naturale, fără prafuri sau adaosuri reprezintă nota distinctivă a restaurantului, care îşi aşteaptă clienţii de luni până sâmbătă, între orele 09:00 - 23:00, iar duminica între 10:00 - 20:00. Sloganul Ratatouille "Iubim să gătim pentru tine" se adresează tuturor celor care vor să adopte un stil de viaţă sănătos şi care aleg să consume o hrană naturală, preparată cu pasiune şi profesionalism.
În ultima perioadă