Compania Bechtel, constructorul Autostrăzii Transilvania, nu a respectat procedura impusă de lege în ceea ce priveşte iniţierea concedierii colective a circa 1.900 de angajaţi, aceasta conţinând vicii care pot atrage anularea ei de către instanţele de judecată, potrivit unui raport al ITM. Directorul coordonator al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Cluj, Emilian Roşca, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că Bechtel nu a respectat nici procedura consultării s
Compania Bechtel, constructorul Autostrăzii Transilvania, nu a respectat procedura impusă de lege în ceea ce priveşte iniţierea concedierii colective a circa 1.900 de angajaţi, aceasta conţinând vicii care pot atrage anularea ei de către instanţele de judecată, potrivit unui raport al ITM.
Directorul coordonator al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Cluj, Emilian Roşca, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că Bechtel nu a respectat nici procedura consultării sindicatelor prevăzută de Codul Muncii.
"Procedura consultării prevăzută de art. 69 Codul Muncii, respectiv art. 5 din Legea 467/ 2006. nu a fost respectată din punctul de vedere al modului în care s-a desfăşurat şi al informaţiilor prezentate, precum şi al lipsei de concluzii care ar trebui să emane dintr-un document comun încheiat în momentul şi la locul discuţiilor şi semnat de ambele părţi. Prin urmare, în baza constatărilor ITM Cluj, concedierea colectivă iniţiată de Bechtel nu a respectat procedura impusă de lege, aceasta conţinând vicii care pot atrage anularea ei de către instanţele de judecată", a afirmat Roşca, care a prezentat concluziile controlului declanşat în 11 martie la Bechtel, la sesizarea sindicatelor din companie.
Şeful ITM Cluj a precizat că o concediere colectivă presupune parcurgerea unei proceduri prevăzută de Codul Muncii şi de Contractul Colectiv Unic la nivel naţional, ia