11 oameni ai străzii şi-au găsit adăpostul în subsolul viitorului campus şcolar, de unde au fost evacuaţi cu Poliţia. Veştile sunt proaste: decuplat de la finanţare de la 1 ianuarie 2009, campusul ar putea fi terminat de-abia în 2012.
Lăsat de izbelişte din aprilie anului trecut, "măreţul" Campus "Cuza", care ar fi trebuit finalizat în acest an, s-a transformat în adăpost pentru oamenii străzii.
"Campusul Cuza, sau mă rog, ce s-a construit din el până acum, a fost o bună bucată de vreme căminul ideal pentru 11 oameni, pe care i-am găsit zilele trecute «cazaţi» la subsol. Aveau de toate, chiar şi mobilă - pat, şifonier - făceau grătare, oamenii se simţeau bine, ca la ei acasă", spune directoarea Şcolii 7 "Constantin Brâncoveanu", Monalissa Nica.
Evacuaţi cu mascaţii
Abia după ce conducerea şcolii a sunat la 112, cei de la Primărie au trimis pe cineva să construiască un gard din tablă pentru siguranţa elevilor.
Din momentul în care s-a pricopsit cu acest campus şcolar, Şcolii 7 i s-a tăiat şi "macaroana" investiţiilor.
"Toate înaintările noastre către primărie privind ignifugarea şarpantei şi schimbarea tâmplăriei au primit aviz negativ. Ni s-a spus mereu că noi suntem cuprinşi în planul de construcţie a Campusului Cuza", spune Mircea Enacopol, învăţător la Şcoala "Constantin Brâncoveanu".
În proiectul viitorului Campus "Cuza" figurează şi o modernă sală de sport. Aşa cum era de aşteptat, şi aici lucrările s-au oprit.
"Cei 385 de copii sunt obligaţi ca în pauze să stea în incinta şcolii şi să facă educaţia fizică într-o sala de clasă transformată provizoriu în sala de sport", mai spune Monalissa Nica.
Lucrările la viitorul Campus Cuza au "înghiţit" până acum 1,4 milioane de lei, în condiţiile în care întregul proiect se ridică la aopt milioane de euro. În 2008, în afară de proiect