46% dintre români acuză dureri de cap, migrene sau cefalee cel puţin o dată pe lună. Dintre aceştia, mai mult de jumătate se plâng de astfel de simptome săptămânal. Pe de altă parte, 4 din 10 români nu au experimentat aproape niciodată astfel de stări, conform unui studiu realizat de compania GfK. Potrivit cercetării, 83% dintre cei care au dureri de cap cel puţin o dată pe an folosesc automedicaţia când au astfel de episoade, 9% apelează la medicul de familie sau la farmac
46% dintre români acuză dureri de cap, migrene sau cefalee cel puţin o dată pe lună. Dintre aceştia, mai mult de jumătate se plâng de astfel de simptome săptămânal. Pe de altă parte, 4 din 10 români nu au experimentat aproape niciodată astfel de stări, conform unui studiu realizat de compania GfK.
Potrivit cercetării, 83% dintre cei care au dureri de cap cel puţin o dată pe an folosesc automedicaţia când au astfel de episoade, 9% apelează la medicul de familie sau la farmacist, iar 8% nu folosesc nici un fel de remediu. Persoanele peste 50 de ani consultă medicul sau farmacistul mult mai frecvent în astfel de situaţii. Pe de altă parte, ponderea celor care aşteaptă ca durerea să treacă de la sine este mai mare în rândul persoanele sub 30 de ani.
Dintre cei care urmează un tratament când au dureri de cap, 90% aleg de obicei tratamentul medicamentos, restul de 10% folosind produse naturiste.
Algocalminul este panaceul la care recurg cei mai mulţi pentru a diminua şi alina durerile de cap (63%), fiind de departe preferat de către toate segmentele de populaţie. Următoarele cele mai folosite medicamente la apariţia acestor simptome sunt Paracetamolul (36%) şi Antinevralgicul (32%). Nurofenul (22%) şi Aspirina (21%) completează topul celor mai folosite cinci medicamente în remediul durerilor de cap. Odată cu înaintarea în vârstă, creşte şi preferinţa pentru medicamente cum ar