Companiile Time Warner, Lions Gate Entertainment (LGF) şi Access Industries au făcut oferte cuprinse între 1,2 şi 1,5 miliarde de euro pentru cumpărarea studiourilor Metro-Goldwyn-Mayer, potrivit unor surse apropiate tranzacţiei, informează presa americană monitorizată de NewsIn.
MGM a anunţat, luni, că a primit câteva oferte pe care le va revizui în următoarele săptămâni. Un comitet al creditorilor MGM se va reuni, marţi pentru a evalua situaţia companiei.
Potrivit reprezentanţilor industriei cinematografice, ofertele se situează sub aşteptările MGM, care ar fi avut nevoie de două miliarde de dolari pentru a se salva. Companii precum News Corp. şi Qualia Capital LLC s-au oferit, în urmă cu ceva timp, să injecteze capital pentru ca MGM să funcţioneze independent, însă discuţiile nu au avut finalitate. Time Warner a depus, se pare, cea mai mare ofertă.
Cel mai recent film al studiourilor MGM, "Hot Tub Time Machine", va fi lansat in weekend-ul viitor.
În noiembrie 2011 studiourile MGM au anunţat că sunt deschise spre alternative strategice, parteneriate sau chiar vânzarea companiei, pentru rezolvarea problemelor financiare, după ce creditorii au anunţat că vor oferi prelungirea suspendării plăţii dobânzilor. Anunţul a venit după o întâlnire a creditorilor MGM, care au fost de acord să prelungească cu încă o lună şi jumătate suspendărea plăţii dobânzilor, până pe 31 ianuarie.
MGM, înfiinţată în 1925, una dintre cele mai puternice şi cunoscute case de producţie din ultimii 85 de ani, este ameninţată cu falimentul de o parte dintre cei peste 100 de creditori cărora le datorează 3,7 miliarde de dolari.
MGM încearcă să evite scenariul în care ar fi forţat să dea faliment, deoarece astfel activele companiei s-ar devaloriza şi ar fi periclitate francize de valoare precum "James Bond", "Pantera Roz", dar şi drepturile pentru "The Hobbit", fil