Sufleurile reprezintă alternative delicioase şi elegante la preparatele culinare obişnuite, care pot deveni plictisitoare. Deşi extrem de gustoase, sufleurile sunt deseori o adevărată provocare pentru gospodinele din întreaga lume. Există câteva trucuri care vă pot ajuta să deveniţi maestru în prepararea lor.
Denumirea acestui preparat derivă din verbul franţuzesc „souffler“, căruia îi este atribuit înţelesul de „a (se) umfla“. Principalul ingredient al sufleului este oul, pentru prepararea acestui fel de mâncare folosindu-se atât gălbenuşurile, cât şi albuşurile, acestea din urmă fiind bătute spumă. Alte ingrediente care pot fi folosite pentru gătirea sufleului sunt brânza, roşiile, spanacul (dacă vreţi un sufleu acrişor, care poate fi servit ca fel individual de mâncare), dar şi ciocolata, lămâia, bananele sau cafeaua (în cazul în care vreţi să preparaţi un sufleu pe post de desert).
Foarte multe gospodine şi chiar unii bucătari profesionişti găsesc destul de dificilă prepararea sufleului, însă după ce principiile de bază ale acestei „operaţiuni“ sunt stăpânite, gătirea unui sufleu poate deveni floare la ureche. Se poate spune că secretul preparării unui sufleu reuşit este crearea unei spume din albuş suficient de aerate într-o primă fază, dar şi încorporarea celorlalte ingrediente trebuie făcută cu mare atenţie. Indiferent dacă doriţi să preparaţi un sufleu dulce sau unul acrişor, metoda este aceeaşi. Iar dacă respectaţi sfaturile practice întocmai, reuşita este garantată, iar membrii familiei şi invitaţii dumneavoastră vă vor lăuda calităţile de gospodină.
Prepararea spumei de albuşuri
Pentru ca spuma de ou să iasă aşa cum trebuie, se recomandă să folosiţi un tel de metal pentru a bate albuşurile, iar castronul în care preparaţi spuma trebuie să fie şi el de metal. Şi dacă folosiţi un mixer electric, bateţi albuşurile