De ce si cand avem nevoie de prieteni? Desi pot fi enervanti cateodata, prietenii aduc multe, multe beneficii in viata unei persoane. "Trebuie sa-ti faci prieteni pentru a avea o zi lunga" - este versul unui cantec celebru si, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii australieni, veridicitatea acestuia poate fi pe deplin demonstrata stiintific. Specialistii de la Centrul pentru studierea gerontologiei din cadrul Universitatii Flinders au realizat o serie de teste timp de 10 ani pe un lot de 1.500 de voluntari. Potrivit rezultatelor studiului, persoanele care au o retea vasta de prieteni isi cresc speranta de viata cu 22 de procente, scrie Romania libera.
Romania, generatia 2010: Cele mai frecvente cinci nume de baieti si fete. In ultimii trei ani, la nivel national, parintii au ales sa-si boteze bebelusii Andrei, Alexandru, Gabriel, Ionut sau Stefan. Fetitele au primit prenume ca Maria, Elena, Ioana si, mai nou, Andreea si Alexandra. In Bucuresti, "top five"-ul se schimba. Bebelusii au fost declarati cu nume cu rezonanta occidentala sau latino-americana, inspirate dupa cele purtate de personaje internationale la moda, scrie Gandul.
Concurenta exacerbata intre frati ii poate invrajbi pe viata. Intrebarea celebra a multor parinti „Tu de ce nu poti fi ca fratele tau?” ii frustreaza pe cei mici si poate duce la o ura exagerata care-i indeparteaza iremediabil pe frati.De la cele mai mici varste, in mintile fratilor apar sentimente precum invidia si gelozia, iar de cele mai multe ori concurenta intre ei are ca miza atentia si afectiunea parintilor. Animozitatile sunt considerate normale, fac parte din natura umana, asa ca sicanele si paruielile intre frati trebuie privite cu ingaduinta, dar nu incurajate, scrie EvZ.
Copilul tau poate deveni un geniu. Americanul David Shenk, autorul cartii „Geniul din noi toti", spune ca oricine isi