Premierul Emil Boc a declarat că stenogramele din cazul Cătălin Voicu l-au ajutat să înţeleagă de ce PSD a insistat ca o astfel de persoană să ajungă să conducă Ministerul de Interne.
"Gândindu-mă acum la anul 2009 şi la presiunea cu care PSD-ul dorea să îl impună pe domnul Voicu în diverse funcţii publice, îmi dau seama că erau alte interese decât cele care vizau satisfacerea interesului public. Ce ar fi însemnat ca o astfel de persoană să ajungă în vârful Ministerului de Interne?
Înţeleg acum mult mai multe lucruri după ce am văzut aceste stenograme, sub rezerva validităţii lor, de ce PSD-ul insista atât de mult ca această persoană să ocupe Ministerul de Interne", a spus Boc la B1 TV.
Boc susţine că numirea lui Voicu la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor ar fi compromis funcţionarea statului şi a justiţiei şi şi-a exprimat dorinţa ca demersul judecătoresc să nu fie influenţat de eventuala implicare a unor oameni politici.
"Este un demers judecătoresc pe rol care sper să îşi urmeze cursul fără niciun fel de implicare politică, iar politicienii să nu pună beţe în roate ca un asemenea demers să meargă în justiţie până la capăt", a mai spus Boc.
De altfel, Boc şi-a exprimat dezamăgirea în ceea ce-i priveşte pe liderii PSD şi PNL, referindu-se la referendumul pentru revizuirea Constituţiei.
"M-a dezamăgit o emisiune de televiziune la care am participat alături de doi oameni care credeam că reprezintă totuşi altceva pentru politica românească: Victor Ponta şi Crin Antonescu. Nu am crezut că totuşi oameni politici responsabili, care reprezintă două partide parlamentare care oricând pot spera să ajungă la guvernare, care au un cuvânt de spus în politica românească prin prezenţa în Parlament, să întoarcă spatele românilor după ce alegerile s-au încheiat. Adică exact cum am fi într-o dictatură: «nu ne