Preşedintele Comisiei de cultură spune că TVR-ul, ca instituţie plătită din bani publici, a evitat sistematic, în campania electorală rolul de principal factor de transmitere a informaţiilor legate de candidaţi. "Asta este problema, pe care eu o aduc în discuţie, atunci când spun că Alexandru Sassu trebuie să plece. Şi vreau să fac o diferenţă, între comportamentul TVR şi comportamentul Radioului, cu toate că aceste instituţii funcţionează pe aceeaşi Lege. Radioul a reuşit, totuşi, să menţină un echilibru, şi şi-a îndeplinit - într-o proporţie destul de mare - rolul pe care îl are în societatea românească. Din păcate, TVR-ul condus de Alexandru Sassu a transformat această televiziune publică în televiziune de partid", a declarat Turcan.
Raluca Turcan a ridicat şi problema risipei banului public în televizunea publică, spunând că TVR are pierderi de zece milioane de euro. O altă problemă subliniată de deputat este faptul că oamenii din televiziunea publică nu sunt stimulaţi să-şi facă meseria.
Deputaţii şi senatorii se reunesc miercuri, de la ora 9.00, în plen, printre punctele de pe ordinea de zi a şedinţei comune fiind şi raportul de activitate pe anul 2008 al Societăţii Române de Televiziune, pe care parlamentarii din comisiile reunite de cultură, arte şi mass-media l-au respins în februarie. În cazul în care plenul Parlamentului va avea o atitudine similară cu colegii lor din comisii, Consiliul de Administraţie al TVR va fi demis automat, iar preşedintele Alexandru Sassu va rămâne în funcţie doar până când va fi instalat noul Consiliu.
Preşedintele Comisiei de cultură spune că TVR-ul, ca instituţie plătită din bani publici, a evitat sistematic, în campania electorală rolul de principal factor de transmitere a informaţiilor legate de candidaţi. "Asta este problema, pe care eu o aduc în discuţie, atunci când spun că Alexandru Sassu trebuie să ple