Inlocuirea grasimilor saturate cu altele mai prietenoase cu inima scade riscul bolilor cardiace cu o cincime, arata un studiu realizat in SUA.
Cercetarea efectuata in SUA, de Scoala Medicala Harvard, aduce dovezi in sprijinul faptului ca grasimile polinesaturate, care se gasesc in peste si uleiuri vegetale, sunt de preferat, relateaza BBC.
Echipa de cercetatori a analizat concluziile a 8 studii anterioare, in care au fost implicati peste 13.000 de voluntari. A reiesit ca adultii nu trebuie sa-si ia mai mult de 11% din energie din grasimile saturate, continute de unt si carne. Si asta pentru ca grasimile cresc nivelul colesterolului rau care blocheaza arterele.
Grasimile polinesaturate au efectul advers, marind nivelul colesterolului bun. Studiul realizat la Harvard arata ca pentru fiecare 5% mai multe grasimi polinesaturate din totalul caloriilor zilnice, riscul de boli de inima scade cu 10%.
Inlocuirea grasimilor saturate cu altele mai prietenoase cu inima scade riscul bolilor cardiace cu o cincime, arata un studiu realizat in SUA.
Cercetarea efectuata in SUA, de Scoala Medicala Harvard, aduce dovezi in sprijinul faptului ca grasimile polinesaturate, care se gasesc in peste si uleiuri vegetale, sunt de preferat, relateaza BBC.
Echipa de cercetatori a analizat concluziile a 8 studii anterioare, in care au fost implicati peste 13.000 de voluntari. A reiesit ca adultii nu trebuie sa-si ia mai mult de 11% din energie din grasimile saturate, continute de unt si carne. Si asta pentru ca grasimile cresc nivelul colesterolului rau care blocheaza arterele.
Grasimile polinesaturate au efectul advers, marind nivelul colesterolului bun. Studiul realizat la Harvard arata ca pentru fiecare 5% mai multe grasimi polinesaturate din totalul caloriilor zilnice, riscul de boli de inima scade cu 10