O organizaţie de protecţie a animalelor care nu a adus nici măcar un kilogram de hrană la căţeii din Braşov doreşte să reformeze sistemul de gestionare a animalelor din Braşov.
Reprezentanţii Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor propun mutarea Azilului din Stupini lângă cel al Asociaţiei Milioane de Prieteni din Triaj. Ei nu ştiu însă, că „Milioane de prieteni” nu are niciun teren în Triaj. Mai mult, ei acuză Direcţia Sanitar-Veterinară de încălcarea unei legi care-i obliga să microcipeze şi să castreze câinii şi pisicile
Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor (FNPA) face şi ea lobby către braşoveni pentru a da de mâncare câinilor de la Azilul din Stupini, sau pentru a-i lua pe la casele lor sau pe lângă blocuri. „Fac un apel şi eu către populaţia Braşovului, către iubitorii de animale care îngrijesc animale pe lângă bloc, să îşi asume responsabilitatea pentru aceste animale, după castrare, sterilizare, vaccinare, crotariere, pentru că după aceste măsuri animalele devin câini comunitari şi pot să circule pe spaţiul public. Numai aşa vom reuşi să stăpânim această problemă, pentru că s-a stabilit foarte clar că metoda încarcerării, uciderii, nedublată de sterilizarea câinilor de la populaţie şi din stradă, nu face decât să perpetueze problema”, a declarat Codruţ Feher (foto stânga), unul din cei doi reprezentanţi FNPA Braşov.
Codruţ Feher recunoaşte că nu a dus niciodată nici măcar un kilogram de hrană la câinii de la azil, care riscă astfel să moară de foame. În schimb, omul spune că şi-a făcut datoria de iubitor al animalelor şi îngrijeşte 5 câini care s-au aciuat prin jurul blocului, pe care i-a microcipat şi castrat.
Câinii ar fi murit de foame în ultimii doi ani
Cu ocazia apelului, reprezentanţii FNPA au readus în discuţie presupuse nereguli desfăşurate în urmă cu un an, sau doi, la azilul din Stupini. „A