Reforma justiţiei bate pasul pe loc în România. În Franţa, la două zile după ce dreapta de la putere a pierdut alegerile regionale, sindicatele organizează greve şi manifestaţii. Existentă în legislaţia majorităţii statelor europene, legea insolvenţei pentru persoanele fizice s-ar putea aplica şi în România. Italia devine prima ţară din Uniunea Europeană care interzice toate tipurile de porumb modificate genetic.
Reforma justiţiei bate pasul pe loc în România. Este una dintre concluziile raportului interimar privind progresele justiţiei din România şi Bulgaria publicat marţi de Comisia Europeană. Oficialii europeni critică instanţele româneşti pentru că tergiversează cazurile de mare corupţie sau le soluţionează prin achitări controversate. Corespondentul RFI la Bruxelles Mihaela Gherghişan vine cu detalii iar de la Sofia Petio Petkov ne spune cum a primit cabinetul de centru-dreapta al lui Boiko Borisov datele din raport.
În Franţa, la două zile după ce dreapta de la putere a pierdut alegerile regionale, sindicatele organizează greve şi manifestaţii, exprimându-şi nemulţumirea faţă de situaţia socială. Sectorul cel mai perturbat este cel feroviar şi într-o mai mică măsură transportul în comun parizian. Discutăm subiectul împreună cu Tudor Ţepeneag.
Existentă în legislaţia majorităţii statelor europene, legea insolvenţei pentru persoanele fizice s-ar putea aplica şi în România. Restanţierii vor scăpa de executările silite şi vor fi ajutaţi să găsească resursele financiare pentru a-şi achita datoriile. Detaliile de la Andreea Pietroşel, în magazinul european.
Italia devine prima ţară din Uniunea Europeană care interzice toate tipurile de porumb modificate genetic. Pe fondul scumpirii alimentelor şi în contextul creşterii populaţiei la nivel mondial, alimentele modificate genetic reprezintă o soluţie spun marii producători alimentari. În c