Întrebarea este dacă dosarele cu inculpaţi achitaţi mai pot fi redeschise în condiţiile în care ar exista dovezi că soluţiile date nu au fost corecte.
De exemplu, ne-am putea întreba dacă soluţiile favorabile primite anul trecut de deputatul PSD Ion Dumitru şi de fostul senator Şerban Brădişteanu, ambii judecaţi pentru corupţie sunt corecte. Au fost ei ajutaţi de „reţeaua Voicu"? Un răspuns am putea primi doar de la instituţiile judiciare.
Într-o discuţie din toamna anului 2009 cu senatorul PSD Alexandru Mazăre (potrivit stenogramelor publicate de HotNews), senatorul Voicu relata: „Băga-mi-aş p... în Geoană şi cu toţi americanii lui, care ni i-a adus la Curtea Supremă, că mulţi au dosare. Şi cu toate golăncile, cu şeful organizaţiei PSD de la Dolj. Schutza aia cu serele, cu tot... Păi, şefa doamna Cristea de la Dâmboviţa, la fel. Şi nu-ţi mai dau nume. Că nu-i frumos. Mulţi, dom'ne! I-am rezolvat pe toţi, dom'ne, că unde n-a fost loc de rezolvat, am dat suspendare, n-a plecat la puşcărie..."
„Schutza aia cu serele"
Voicu nu a minţit: „Schutza aia cu serele", identificată de România liberă în urmă cu două zile drept Maria (Lili) Schutz, consilier judeţean PSD, preşedintele organizaţiei femeilor din PSD Dolj şi vicepreşedintele PSD Dolj, are un dosar penal la Tribunalul Bihor, suspendat pe 9 aprilie anul trecut. Motivul suspendării judecării era trimiterea dosarului la Curtea Constituţională pentru soluţionarea unei excepţii invocate de apararea Mariei Schutz. În acest dosar s-a reuşit o performanţă egalată poate doar de cauzele penale ale lui Adrian Năstase de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie: în aproape doi ani şi jumătate nu s-a reuşit începerea judecării dosarului penal. Amânările s-au făcut fie pentru „lipsă procedură", fie pentru lipsă de apărare, iar la unul dintre termenele de judecată s-a invocat „lipsă procuror". Maria (