Profesorii îşi continuă protestele. Peste o sută de sindicalişti de la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ au pichetat marţi, 23 martie, sediile Ministerului Educaţiei şi Prefecturii Capitalei. Dascălii cer între altele acordarea drepturilor salariale câştigate în instanţă. Singura soluţie găsită de Guvern a fost plata diferenţelor eşalonat, în următorii trei ani. Magda Volonciu, avocat specialist în dreptul muncii spune la RFI că orice hotărâre judecătorească trebuie executată, indiferent dacă există fonduri sau nu.
Agitaţie pe scena socială din România. Profesorii îşi continuă protestele. Peste o sută de sindicalişti de la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ au pichetat marţi, 23 martie, sediile Ministerului Educaţiei şi Prefecturii Capitalei.
Manifestanţii cer suplimentarea fondurilor pentru învăţământul vocaţional, în condiţiile în care sumele alocate ajung cel mult până în luna august.
Profesorii solicită de asemenea acordarea drepturilor salariale câştigate în instanţă. 175 de mii de profesori au dat în judecată statul, pentru aplicarea legii care prevede mărirea salariilor cu 50%. Guvernanţii spun că legea nu poate fi aplicată, din lipsă de resurse la bugetul de stat. Singura soluţie găsită de Guvern a fost plata diferenţelor eşalonat, în următorii trei ani.
Magda Volonciu (audio), avocat specialist în dreptul muncii spune la RFI că orice hotărâre judecătorească trebuie executată, indiferent dacă există fonduri sau nu.
De asemenea, plata diferenţelor de salariu poate fi acordată eşalonat, numai dacă cel care beneficiază de hotărâre doreşte acest lucru, mai precizează avocatul Magda Volonciu.
"În cazul în care, ştiu şi eu, un debitor al dumneavoastră v-ar fi dator cu ceva şi ar veni un terţ sau chiar o autoritate şi v-ar spune că cel care vă este dator nu vă plăteşte acum, vă plăteşte într-un termen de, hotăr