Aromele ce înconjoară restaurantele, care fac să-ţi plouă în gură, nu sunt altceva decât poluare, la fel de nocivă sănătăţii că orice alt tip de aer poluat, spun cercetătorii americani. Ei au măsurat nivelul particulelor solide şi lichide din aer atunci când se gătesc pizza, friptură şi carne pentru hamburgeri, observând că aerul este cel mai poluat atunci când focul este mare, ca în cazul ultimului preparat, conform HealthDay.
Cercetătorii de la Colegiul Carleton, în Minnesota, au socotit că la fiecare 453 de kilograme de carne pregătită pentru hamburgeri erau 11,3 kilograme de emisii, particule care sunt inspirate de oameni şi animale. La aceeaşi cantitate de pizza făcută la cuptor rezultă 1,3 kilograme de emisii.
Potrivit ziare.com, cantitatea de poluanţi diferă şi în funcţie de uleiul folosit. În cazul aceleiaşi cantităţi de carne de pui gătită cu ulei de arahide se obţin 20,4 kilograme de emisii. Nu numai că aceste emisii afectează calitatea aerului, dar ele conţin substanţe despre care se ştie că sunt cancerigene, a explcat autorul studiului, Deborah Gross. Aromele ce înconjoară restaurantele, care fac să-ţi plouă în gură, nu sunt altceva decât poluare, la fel de nocivă sănătăţii că orice alt tip de aer poluat, spun cercetătorii americani. Ei au măsurat nivelul particulelor solide şi lichide din aer atunci când se gătesc pizza, friptură şi carne pentru hamburgeri, observând că aerul este cel mai poluat atunci când focul este mare, ca în cazul ultimului preparat, conform HealthDay.
Cercetătorii de la Colegiul Carleton, în Minnesota, au socotit că la fiecare 453 de kilograme de carne pregătită pentru hamburgeri erau 11,3 kilograme de emisii, particule care sunt inspirate de oameni şi animale. La aceeaşi cantitate de pizza făcută la cuptor rezultă 1,3 kilograme de emisii.
Potrivit ziare.com, cantitatea de poluanţ