Presa economică scrie despre legea falimentului, posibilitatea scumpirii preţului la gaze şi amenzile primite de opt bănci. Printre alte subiecte, statul îşi vinde pachetele minoritare din agricultură, iar taxele mici salvează preţul carburanţilor.
Ce miză are legea falimentului personal şi de ce se opun bancherii
Un proiect al legii falimentului personal, iniţiat în toamna trecută de senatorul PD-L Iulian Urban alături de alţi colegi de partid, vine să reglementeze un domeniu sensibil, al executării contractelor de credit, scrie ZF. Proiectul legii, care permite debitorilor persoane fizice să îşi declare insolvenţa în cazul în care au ajuns într-o situaţie de supraîndatorare şi nu mai pot face faţă datoriilor, a trecut de Senat cu 72 de voturi pentru şi 3 împotrivă şi aşteaptă acum votul Camerei Deputaţilor, care are rol decizional. "Avem 24 de miliarde de euro credite pentru populaţie, iar dacă 10% dintre clienţi s-ar declara în faliment scuzabil, ar însemna practic că un sfert din această sumă, adică 600 de milioane de euro, nu s-ar mai recupera sub nicio formă", spune Radu Gheţea, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor şi al CEC Bank.
Preţul electricităţii va fi menţinut până la 1 ianuarie 2011, dar la gaze poate fi o scumpire
Preţul electricităţii va fi menţinut până la 1 ianuarie 2011, iar cel al gazelor nu va fi majorat cu siguranţă la 1 aprilie, dar în cursul anului ar putea fi indexat cu inflaţia pe 2009, a declarat, marţi, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Petru Lificiu. "În aprilie preţul gazelor sigur nu va creşte, dar mai tîrziu cred că va trebui să facem o indexare cu inflaţia pe 2009. La energie preţul sigur nu va creşte până la 1 ianuarie 2011", a spus Lificiu, citat de Money.
Taxele mici salvează preţul carburanţilor
Nivelul de taxare a carburanţilor în România