Multe companii au făcut modificări în activitatea pe care o desfăşoară şi în strategiile de lucru pentru a supravieţui recesiunii. Tot mai multe firme le-au cerut angajaţilor să facă unele sacrificii pentru a putea menţine afacerile pe linia de plutire, sacrifiicii cum ar fi reducerea orelor de lucru sau plecarea forţată în concediu.
Unii angajatori au ajuns să considere angajaţii drept un "rău necesar". Cei mai mulţi şefi se folosesc de pretextul recesiunii pentru a forţa angajaţii să muncească mai mult, într-un timp mai scurt şi pe bani mai puţini. Practic, aceştia au creat condiţii de lucru mai dificile, ceea ce a făcut ca angajaţii să lucreze în condiţii de stres. Dacă lucrezi la o astfel de companie, atunci a venit vremea să cauţi un alt loc de muncă. Potrivit ziare.com, pentru a fi sigur că nu dai de o altă companie în care vei avea acelaşi condiţii de lucru, iată câteva din semnele unui angajator abuziv, sugerate de Life123.com:
1. Şeful tău stă prost în ceea ce priveşte relaţiile cu clienţii. Dacă patronul tău este mai preocupat de vânzări decât de gradul de încredere al clienţilor în produsele companiei, atunci nu este un semn bun. În cazul în care clienţii ajung să simtă abuzurile companiei, atunci firma nu va ezita să abuzeze de angajaţii săi.
2. Firma externalizează o mare parte a activităţii unor companii străine. Atunci când o companie se bazează pe străini pentru a oferi servicii clienţilor, înseamnă că aceasta are dificultăţi în a-şi rezolva singură problemele. Compania care este dispusă să sacrifice relaţiile cu clienţii pentru a-şi creşte nivelul producţiei nu este un angajator care poate fi de încredere.
3. Compania este mereu în căutare de angajaţi. Dacă firma are mereu joburi disponibile, acesta este un semn că cei care se angajează acolo nu stau prea mult din cauza condiţiile oferite. O as