Râmnicenii sunt datori vânduți la apa rece. Cele mai mari creanțe sunt la firmele de pe platforma chimică. Operatorul de apă amenință cu justiția și executările silite.
Sume serioase de bani are de recuperat operatorul de apă din Râmnicu Vâlcea. Datoriile au ajuns în acest moment la aproximativ 1,4 milioane de euro, iar societatea se chinuie să recupereze acești bani de la firme și populație. Potrivit lui Octavian Herța, purtătorul de cuvânt al Acvarim, cele mai mari debite în rândul agenților economici se înregistrează în cazul consumatorilor de pe platforma chimică. „Peste 4,5 milioane de lei are de recuperat societatea de la agenții economici. Asociațiile de proprietari sau locatari au de achitat către Acvarim peste 1 milion de lei , iar abonații de la casele particulare aproximativ 273.000 de lei", explică reprezentantul Acvarim. El mai spune că societatea a încearcă din răsputeri să îşi recupereze banii ce trebuie neapărat reinvestiţi. „Există dosare de executare silită şi acţiuni în instanţă pentru recuperarea unei sume de 380.000 de lei din totalul de aproape şase milioane", spune Herţa. Conducerea societăţii afirmă că cei care nu îşi achita datoriile către Acvarim vor fi acţionaţi în instanţă şi că pentru recuperarea banilor se va recurge la executări silite şi pentru persoanele fizice ori asociaţiile de proprietari.
Cele mai mari tarife din ţară
La Râmnicu Vâlcea societatea de apă şi canal practică cele mai mari tarife din ţară la ora actuală. Astfel, potrivit informaţiilor afişate pe site-ul companiei, utilizatorul casnic plăteşte 3,6 lei pe fiecare metru cub de apă consumat. În comparaţie, la Bucureşti, metrul cub de apă rece se distribuie de către societatea Apanova cu 3,1 lei către populaţie. Oficialii din cadrul consiliului local din Râmnicu Vâlcea, acţionarul majoritar al Acvarim susţin că tarifele piperate sunt cauzate de faptul că, î