Un nou proprietar a apărut în "apărarea" imobilului din centrul Bucureştiului. Se numeşte Michael Douglas şi nu este în nici un caz actorul de la Hollywood. Este al treilea deţinător al Policlinicii Batiştei şi contestă astăzi în Comisia Naţională a Monumentelor Istorice (CNMI), alături de Lahovary Constantin şi deja celebrul senator PD-L Mircea Andrei, "incomodul" statut de monument al imobilului.
În luna februarie a acestui an, Direcţia pentru Cultură a Municipiului Bucureşti anunţa declanşarea procedurii de clasare ca monument istoric a imobilului de pe Strada Batiştei. Imediat, noii proprietari, trei la număr, au contestat decizia. Astăzi urmează să fie analizată contestaţia depusă prin biroul de avocatură al senatorului PD-L Mircea Andrei. Decizia de clasare a clădirii ar trebui să protejeze imobilul de orice distrugeri. Mai mult, jumătatea de clădire demolată parţial anul trecut ar trebui refăcută. Aşa se întâmplă în ţarile civilizate!
În România însă, lucrurile stau chiar invers. Senatorul Mircea Andrei, cel care, potrivit angajaţilor policlinicii, a distrus o parte din imobil angajând o echipă ce a lăsat casa fără geamuri şi fără scara interioară de marmură, postează pe blogul personal următoarele "convingeri": "Capitala noastră nu mai poate oferi cetăţenilor săi şi vizitatorilor decât dorinţa de a pleca cât mai repede. Pentru comunişti, arhitectura veche a Bucureştiului, cu case elegante, biserici, palate ale marilor familii româneşti, nu a însemnat decât o imagine ce trebuia distrusă sau cel puţin îngustată. După 1989, situaţia nu s-a schimbat. Interesele personale şi mirajul îmbogăţirii peste noapte au determinat o serie de încălcări repetate ale regulilor urbanismului şi sistematizării elementare, dar şi ale celor de bun-simţ privind calitatea vieţii".
Dacă despre senatorul şi totodată avocatul PD-l ştim că zice u