Reprezentanţii Protecţiei Consumatorilor sfătuiesc cumpărătorii să nu achiziţioneze produse, mai ales pe cele alimentare, de la vânzători ambulanţi, deoarece riscă să-şi pună în pericol sănătatea. De asemenea, chiar dacă vă faceţi cumpărăturile din magazine, trebuie să fiţi atenţi la câteva aspecte: starea ambalajelor (să nu fie rupte, murdare), cantităţile nete declarate de producător, modul în care sunt prezentate informaţiile de pe etichete şi, nu în ultimul rând, afişarea preţului.
Miel, ouă, vopsea de ouă, vin, produse de patiserie - toate sunt produse care se vând foarte bine în această perioadă. Consumatorii ar trebui să respecte câteva sfaturi pentru a fi siguri că produsele cumpărate nu le vor pune în pericol sănătatea. „Siguranţa şi sănătatea pot fi protejate prin atenţia sporită acordată informaţiilor despre produs, locului de comercializare şi condiţiilor în care este vândut produsul respectiv. Produsele expuse spre vânzare pe trotuare, în portbagajele autoturismelor etc., chiar dacă sunt vândute la un preţ mai mic, reprezintă un risc pentru cumpărători", a declarat Constantin Cerbulescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).
O friptură bună de miel, un drob, un borş de miel se vor afla cu siguranţă pe masa dumneavoastră de Paşte. Carnea de miel trebuie cumpărată numai din măcelării, magazine alimentare sau locuri special amenajate în pieţe, unde se depozitează în spaţii care pot asigura temperaturi de refri-gerare de 0-4˚C. Pentru a fi sigur că nu vă riscaţi sănătatea, verificaţi modul în care se prezintă produsul: carnea trebuie să fie elastică, să nu aibă suprafaţa urât mirositoare sau lipicioasă.
Pentru a vă asigura că ouăle umplute sau cele vopsite nu vă vor provoca o toxiinfecţie alimentară din cauză că erau prea vechi, trebuie să vă asiguraţi la cumpărare că nu sunt expirate (verificaţ