Mihai a reparat în România ceasuri de lux de sute de mii de euro şi exemplare istorice, precum cele ale lui Carol I şi Maria Rosetti, dar nu poartă ceas.
Mihai are o pasiune pentru ceasuri încă din facultate, după ce s-a jucat cu câteva exemplare electronice. „Voiam să intru în spatele ceasului şi m-am tot jucat cu cele electronice, dar la acestea nu este nimic în mişcare. Aşa am ajuns la ceasurile mecanice, care sunt cu mult mai fascinante. Un ceas mecanic este o inimă care bate şi care se vede", îşi aminteşte Mihai primul contact cu orologiu, în urmă cu mai bine de 20 de ani.
Imediat ce a desluşit detaliile unui ceas, el a ştiut că vrea să devină ceasornicar. „Pe atunci eram un pic complexat că această meserie era la acelaşi nivel cu cea de cizmar, dar am vrut să schimb această concepţie", îşi aminteşte Mihai.
Deschizător de drumuri
Din dorinţa de a-şi urma visul, Mihai a fost primul student din Europa de Est care a urmat cursurile celebrei şcoli de ceasornicari Wostep, din Neuchatel. În cei doi ani de cursuri în Elveţia, Mihai a studiat ceasul în subdiviziuni, a luat fiecare parte a unui orologiu şi a analizat-o. „Am făcut si matematică, aveam probleme de genul: dacă îţi lipsesc două roţi, calculează numărul de dinţi pe care i-ar fi avut şi altele de acest fel", povesteşte Mihai.
După ce a terminat cursurile din Elveţia, românul a fost curtat de multe firme mari de orologerie, printre care şi Omega, dar el a ales să se întoarcă în ţară. „Nu m-am văzut făcând o muncă repetitivă. Ei fac acelaşi lucru la nesfârşit. Era o doamnă care măsura şuruburile, pur şi simplu asta făcea tot timpul. Fiecare angajat se specializează pe un singur lucru", explică Mihai. Astfel, el şi-a deschis propria afacere în România. Laboratorul Horologivm este singurul loc în care se efectuează reparaţii şi restaurări pentru ceasuri de lux la nivel elveţian, de cătr