Franţa şi Marea Britanie au decis să lanseze împreună o vastă campanie în Afganistan, pentru a-i informa pe afgani de pericolele emigraţiei clandestine. Parisul şi Londra consideră că au în faţa lor adversari redutabili, mai precis acele reţele de traficanţi, care le promit candidaţilor la emigrare o viaţă mai bună în Occident, imediat ce vor pune piciorul pe acest pământ al făgăduinţei.
Franţa şi Marea Britanie au decis să lanseze împreună o vastă campanie în Afganistan, pentru a-i informa pe afgani de pericolele emigraţiei clandestine.
Parisul şi Londra consideră că au în faţa lor adversari redutabili, mai precis acele reţele de traficanţi, care le promit candidaţilor la emigrare o viaţă mai bună în Occident, imediat ce vor pune piciorul pe acest pământ al făgăduinţei.
Traficanţii de fiinţe umane practică deci dezinformarea pe scară largă, pentru a obţine profituri cât mai mari şi pentru a avea cât mai mulţi clienţi. Afganilor trebuie să li se spună însă adevărul şi anume că sunt storşi de bani fără nici o garanţie şi că riscă repatrierea forţată, dacă sunt prinşi pe sol francez sau britanic. Este ceea ce intenţionează să facă Eric Besson, ministrul francez al Imigraţiei şi Phil Woolas, omologul său britanic, care s-au întâlnit marţi pentru o şedinţă de lucru în orasul Calais, pe malul Canalului Mânecii.
Cei doi au inaugurat de altfel un centru de coordonare, în vederea combaterii imigraţiei clandestine. Centrul va reuni funcţionari francezi şi britanici ai serviciilor de frontieră, vamale şi de imigraţie.
Oraşul Calais, unde s-au întâlnit cei doi demnitari a fost multă vreme un fel de "junglă" a imigraţiei clandestine, sute de candidaţi pândind camioanele în trecere prin acest oraş, cu speranţa că s-ar putea ascunde în ele pentru a ajunge în Marea Britanie.
În jur de şase mii de camioane trec prin Calais, care a fost multă vreme