Miting de amploare al profesorilor în faţa Palatului Victoria, joi, 25 martie. Aproximativ două mii de cadre didactice ies în stradă, pentru a cere Guvernului să le ia în serios revendicările şi nemulţumirile. Acestea sunt legate de salarizare, de perspectiva disponibilizării a 15 mii de profesori şi de noua lege a educaţiei. Părinţii ar trebui să se alăture protestelor, spune la RFI preşedintele Federaţiei Spiru Haret, Gheorghe Izvoranu, care organizează protestul din faţa Guvernului.
Miting de amploare al profesorilor în faţa Palatului Victoria, joi, 25 martie. Aproximativ două mii de cadre didactice ies în stradă, pentru a cere Guvernului să le ia în serios revendicările şi nemulţumirile. Acestea sunt legate de salarizare, de perspectiva disponibilizării a 15 mii de profesori şi de noua lege a educaţiei.
Profesorii afiliaţi celor patru federaţii sindicale din educaţie nu vor preda joi şi vor analiza proiectul legii educaţiei, astfel încât până la jumătatea lunii viitoare să poată formula amendamente la acest act normativ.
Părinţii ar trebui să se alăture protestelor, spune la RFI preşedintele Federaţiei Spiru Haret, Gheorghe Izvoranu (audio), care organizează protestul din faţa Guvernului.
Ultimele acte normative, în special legea educaţiei sunt nu doar în detrimentul dascălilor, ci şi al copiilor, explică Izvoranu.
"Pe plan local sunt situaţii diferite de la judeţ la judeţ. Sunt situaţii în care în unele locuri se întârzie sau nu se dau banii pentru salarii. Sunt şi alte elemente, care duc la un moment dat la nişte revolte spontane în cadrul judeţelor şi acestea se desfăşoară aproape în fiecare zi şi cam în toate judeţele, la un moment dat într-o înlănţuire", spune Gheorghe Izvoranu.
Preşedintele Federaţiei Spiru Haret precizează că protestele vor continua până la satisfacerea tuturor revendicărilor.
Dacă Guvernul nu va ced