Valoarea celui mai mare credit acordat de BCR care a devenit neperformant de pe segmentul corporate este de 30 de milioane de euro, a declarat preşedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels, fără a da indicaţii referitoare la clientul respectiv. Rata creditelor neperformante ale BCR a crescut la 13,1% la sfârşitul lui 2009, potrivit comunicatului remis de bancă în luna februarie privind rezultatele financiare. Împrumuturile restante s-au înmulţit în special pe segmental de retail.
Valoarea celui mai mare credit acordat de BCR care a devenit neperformant de pe segmentul corporate este de 30 de milioane de euro, a declarat preşedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels, fără a da indicaţii referitoare la clientul respectiv.
Rata creditelor neperformante ale BCR a crescut la 13,1% la sfârşitul lui 2009, potrivit comunicatului remis de bancă în luna februarie privind rezultatele financiare. Împrumuturile restante s-au înmulţit în special pe segmental de retail. În cadrul creditelor acordate persoanelor fizice, cel mai redus grad de default se înregiostrează la creditele ipotecare. Cel mai mare risc se manifestă în prezent pe sectorul IMM-urilor, unde rata de neperformanţă înregistrează cel mai ridicat nivel, de circa 15%, potrivit lui Bruynseels. El se aşteaptă ca nivelul maxim al neperformantelor să se înregistreze la sfârşitul acestui an, urmând ca nivelul provizioanelor (sumele puse deoparte de bancă pentru a acoperi pierderile din neîncasarea ratelor devenite restante) să se reducă începând cu 2011. Preşedintele executiv al BCR se aşteaptă ca împrumuturile acordate de bancă să avanseze cu până la 10% în acest an, datorită finanţărilor acordate companiilor, pentru proiecte de infrastructură, respectiv pentru acordarea de credite iptoecare clienţilor persoane fizice. Profitul net după impozitare şi interesele minoritare al grupului BCR a scăzut anu