Primăria a plătit 178 de lei pentru fiecare dintre cele 350 de jardiniere, deşi producătorul le vinde cu doar 42 de lei. Reprezentanţii primăriei spun că în preţul achitat intră şi costurile cu amplasarea jardinierelor, asigurarea pământului, a florilor şi întreţinerea lor.
Primăria Satu Mare a achiziţionat de la firma locală de salubrizare 352 de jardiniere din beton, acestea fiind deja amplasate pe trotuarele din centrul oraşului. „Noi am cumpărat aceste jardiniere de la firma locală de salubrizare Florisal, costul fiecăreia dintre cele 350 de jardiniere cumpărate până în prezent este de 178 de lei pe bucată“, a declarat Szenesi Angela, şeful Serviciului gospodărirea oraşului. Firma „Taar Construct“, cu sediul în localitatea Livada, cea care a furnizat „Florisal“ jardinierele din beton, le comercializează la preţul de 42 de lei pe bucată. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Satu Mare, diferenţa dintre preţul efectiv al unei jardiniere şi tariful la care administraţia le-a achiziţionat se explică prin costurile de amplasare, pământul şi florile plantate de două ori pe an. „Noi am cumpărat aceste jardiniere de la Florisal cu 178 de lei bucata, pentru că Florisal le-a şi amplasat, fiind necesară câte o bară de oţel pentru fiecare dintre acestea. Mai este şi pământul din jardiniere şi florile care se plantează de două ori pe an“, susţine Szenesi Angela. Ea mai spune că şi cele 64 de jardiniere de lemn, achiziţionate acum doi ani, cu tot cu plante, costă fiecare 585 de lei, fără TVA.
Achiziţii considerate inoportune
Reprezentanţii societăţii civile consideră achiziţia inoportună pe timp de criză. „În primul rând eu sunt de acord cu măsurile de a-i împiedica pe şoferi să parcheze pe trotuar. Însă această achizţie la suprapreţ este cu totul inoportună pe timp de criză. În locul jardinierelor se puteau monta stâlpi sau alte asemenea obstacole pentru