De la pacatul pe care toata lumea il putea intelege, ciocolata a ajuns la rangul de super-aliment, mai nou studiile aratand ca e buna aproape pentru orice, un adevarat panaceu, gratie antioxidantilor continuti din belsug.
Buna pentru sistemul nervos, gratie teobrominelor, ciocolata poate ameliora si tusea persistenta, dupa cum a aratat un studiu recent al Colegiului Imperial londonez.
Bogata in feniletilamine, care stimuleaza secretia de dopamina, aceasta ajuta la imbunatatirea dispozitiei, relateaza Daily Mail.
Protejeaza de actiunea razelor ultraviolete
Iar antioxidantii continuti pot chiar sa protejeze pielea de actiunea nociva a razelor ultraviolete. Ciocolata neagra, in special, bogata in cacao, are si efect cardio-vascular benefic. Descoperirile din ultima vreme au facut ca medicii sa o recomande ca si tratament pacientilor.
Hipertensiune, diabet si malarie
Cercetatorii de la Universitatea Ghana folosesc de multa vreme pudra de cacao in completarea unui tratament pentru hipertensiune si diabet. Iar un alt om de stiinta din Ghana, profesorul F. Kwaku Addai, recomanda zilnic cate doua pana la cinci cescute de cacao pentru a preveni malaria.
"Obisnuiam sa fac malarie in fiecare an. Dar din 2004, de cand familia mea a inceput sa bea cacao naturala, amestecata cu apa, fara a fi indulcita, n-am mai avut niciun caz", scrie el in jurnalul medical Medical Hypotheses.
Buna pentru vedere si la tratarea astmului
Tot el povesteste ca stie multi medici care folosesc acest ingredient pentru a trata orice, de la problemele de vedere pana la astm.
In alte tari, precum Marea Britanie, pacientii sunt incurajati sa manance cata ciocolata pot cu 30 de minute inainte de operatie. Mai ales in cazul operatiilor cu laser este benefica, pacientii devenind mult mai alerti,