În cazul în care intenţionaţi să vă prezentaţi la cosmeticiană sau dermatolog pentru un tratament facial, iată ce trebuie să ştiţi ca să fiţi pregătită pentru această operaţiune de îngrijire.
Scopul principal al unui tratament facial este acela de a vă curăţa tenul în profunzime, conferind totodată hidratare intensă pielii şi lăsând-o moale şi catifelată. Pentru ca obiectivul să fie îndeplinit, este bine să alegeţi cu mare atenţie specialistul pe mâinile căruia vă veţi lăsa tenul, fie că este vorba de o cosmeticiană sau de un medic dermatolog. Cosmeticiana se ocupă în general de curăţarea tenului prin metode „tradiţionale“ - extracţii sau îndepărtarea impurităţilor porilor -, în timp ce serviciile dermatologului pot fi solicitate pentru tratarea acneei persistente sau pentru realizarea gomajului în profunzime (peeling).
Se recomandă ca înainte de a vă face un tratament facial să vă întâlniţi cu cel care se va ocupa de tenul dumneavoastră, pentru o consultaţie şi o discuţie preliminară. Cum prima impresie contează întotdeauna, în acest timp puteţi observa dacă respectiva persoană are un cabinet curat, dacă foloseşte instrumente sterile (prosoape de hârtie, mănuşi de latex etc.), dacă este suficient de pregătită. În timpul consultaţiei preliminare, discutaţi cu specia-listul şi stabiliţi împreună care este tratamentul potrivit pentru nevoile tenului dumneavoastră.
Tratamentul nu trebuie să fie dureros
În general, tratamentul cosmetic nu ar trebui să doară, însă, evident, percepţia durerii depinde şi de rezistenţa fiecărei persoane. Când cosmeticiana extrage punctele negre sau eliberează porii, îndepărtând impurităţile, este normal să aveţi un oarecare disconfort, însă aceste operaţiuni nu sunt dureroase. Îndepărtarea brutală a sebumului sau a punctelor negre este nu doar neplăcută şi dureroasă pentru pacient, ci şi traumatiza