Guvernul a elaborat o listă cu 28 de servicii, pentru care ar urma să se introducă un impozit forfetar, între două mii şi 40 de mii de lei noi pe an. Este vorba între altele de servicii din domeniul transportului de persoane, din domeniul artistic şi din domeniul turismului. Spre deosebire de impozitul minim, care anul trecut a adus în pragul falimentului mii de afaceri mici, impozitul forfetar este o măsură corectă, care nu va bulversa domeniile supuse acestei noi forme de impozitare, explică la RFI analistul economic Dan Suciu, de la The Money Channel.
Guvernul a elaborat o listă cu 28 de servicii, pentru care ar urma să se introducă un impozit forfetar, între două mii şi 40 de mii de lei noi pe an.
Este vorba între altele de servicii din domeniul transportului de persoane, din domeniul artistic şi din domeniul turismului.
Spre deosebire de impozitul minim, care anul trecut a adus în pragul falimentului mii de afaceri mici, impozitul forfetar este o măsură corectă, care nu va bulversa domeniile supuse acestei noi forme de impozitare, explică la RFI analistul economic Dan Suciu (audio), de la The Money Channel.
"Impozitul minim propriu-zis era un impozit pe cifra de afaceri, pentru toate companiile care au activitate. Dacă înregistrau pierdere, pur şi simplu ele trebuia să plătească acel impozit minim. Acum, lucrurile stau altfel. Orice companie, indiferent de cifra de afaceri, indiferent de profit sau pierdere, care e într-unul din acele domenii de activitate plăteşte un impozit fix şi nu mai are treabă nici cu profitul, nici cu pierderea. Plăteşte acel impozit fix, care se numeşte impozit forfetar, în funcţie de dimensiunile şi zona de activitate a companiei respective. Nu mai are importanţă dacă pierde sau face profit, asta este marea deosebire. Simplifică fiscal activitatea acelor companii, care în general sunt companii, firme mici de tu