Peste 60 de firme din România, Danemarca, Finlanda, Polonia şi Ungaria expun astăzi şi mâine, la cea de-a III-a ediţie a Târgului apicol "Sărbătoarea Mierii" de la Blaj, manifestare care promovează un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie bazată pe produse naturale.
Organizat de "Apidava" Blaj, Asociaţia "Mierea Românească", Primăria municipiului Blaj, Consiliul Judeţean Alba şi Oficiul Naţional al Produselor Tradiţionale, "Sărbătoarea Mierii" reuneşte în acest an un număr record de participanţi, de la apicultori individuali şi asociaţii de apicultori la procesatori de miere şi comercianţi de produse apicole, precum şi producători şi comercianţi de echipamente şi materiale pentru apicultură.
Evenimentul va cuprinde şi o secţiune dedicată specialiştilor în apicultură, în cadrul căreia se vor dezbate teme de actualitate cu privire la legislaţia în vigoare, modalităţile de finanţare a acestei îndeletniciri sau despre şansele pe care le are apicultura într-o perioadă de criză economică.
Printre invitaţii speciali ai manifestării se numără vicepreşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gh. Ionescu Siseşti", Valeriu Tabară, şi preşedintele Institutului de Cercetare şi Dezvoltare pentru Apicultură, Cristina Mateescu. Vizitatorii vor putea avea acces la ample expoziţii cu vânzare direct de la producători atestaţi. Pe lângă produsele apicole şi apiterapeutice vor exista şi standuri cu lactate, mezeluri, dar şi cosmetice şi suplimente nutritive, toate ecologice.
Noutatea acestei ediţii o reprezintă standurile cu produse tradiţionale româneşti, precum preparate din carne sau diverse sortimente de dulceţuri. Organizatorii au pregătit pentru întreţinerea atmosferei şi spectacole de muzică populară de către formaţii folclorice şi solişti de pe Valea Târnavelor. "Încercăm sa creăm un eveniment de referinţă al sectorului B