Pentru a cumpăra un bilet la o piesă trebuie să apelaţi la metode „specifice" şi să fiţi foarte perseverent. Biletele de intrare la teatrele bucureştene sunt o „marfă" tot mai râvnită în ultimul timp. Frecvent, se formează cozi la casele de bilete, iar într-o oră tichetele se epuizează. Asta a făcut ca şi teatrele să impună reguli precum limitarea numărului de bilete pe persoană.
„Epuizat", prima barieră
La intrarea Teatrului Odeon din Bucureşti tronează un afiş al spectacolului „Depeche Dance", cu Răzvan Mazilu, pe care este scris cu tuş: „Epuizat". Asta nu-i împiedică pe pasionaţi să-şi încerce norocul.
Claudiu este unul dintre cei care îşi iau inima în dinţi şi o întreabă pe casieriţă dacă mai există vreo şansă să mai intre la spectacolul „Depeche Dance", de sâmbătă. Femeia îi spune că sunt slabe şanse, dar, la insistenţele tânărului, insinuează că s-ar putea totuşi rezolva. Oficial, biletul costă 41,8 lei, dar femeia îi cere complice 100 de lei pentru două bilete păstrate sub tejghea. Şi nu orice bilete, ci pe rândul 9. Claudiu e destul de satisfăcut de reuşită, căci recunoaşte că e o întreagă problemă cu alergatul după bilete când vrea să-şi invite prietena în oraş. Situaţia se repetă la mai toate teatrele importante - cererea este mult peste numărul de bilete disponibile.
La TNB, maximum patru bilete de persoană
La Teatrul Naţional din Bucureşti biletele sunt puse în vânzare cu două săptămâni înainte de spectacol, invariabil sâmbăta, la ora 10.00. Iar în cazul pieselor foarte cerute, precum „Egoistul", biletele se epuizează într-o singură oră.
În urma plângerilor iubitorilor de teatru, care, deşi stăteau la coadă sâmbăta, nu apucau bilete, conducerea TNB a redus de la opt la patru numărul de bilete pe care le poate cumpăra o persoană. „Nu de puţine ori, am văzut la coadă nişte indivizi care prindeau bilete şi apoi le