Americanii, italienii, spaniolii şi nemţii domină topul migranţilor care lucrează în România din punctul de vedere al sumelor pe care le transferă în ţara de origine. Lucrătorii străini din România au trimis acasă 305 milioane de euro în 2008, cu 55 de milioane de euro mai mult decât în 2007. Potrivit Institutului de Statistică al UE (Eurostat), migranţii rezidenţi în România de cel puţin un an au transferat în statul de origine 240 de milioane de euro, iar cei sosiţi �
Americanii, italienii, spaniolii şi nemţii domină topul migranţilor care lucrează în România din punctul de vedere al sumelor pe care le transferă în ţara de origine.
Lucrătorii străini din România au trimis acasă 305 milioane de euro în 2008, cu 55 de milioane de euro mai mult decât în 2007. Potrivit Institutului de Statistică al UE (Eurostat), migranţii rezidenţi în România de cel puţin un an au transferat în statul de origine 240 de milioane de euro, iar cei sosiţi în ţară de mai puţin de un an (incluzând aici şi lucrătorii sezonieri sau care fac naveta peste graniţă) au scos din România alte 65 de milioane de euro.
Cei mai „strângători” au fost angajaţii de origine americană, ce au trimis în Statele Unite aproape 72 de milioane de euro în 2008. Italienii au trimis şi ei acasă 46,5 milioane de euro, în timp ce lucrătorii spanioli au transferat circa 40 de milioane de euro, aproape cât cei de origine germană (39 de milioane de euro). Migranţii francezi din România au reuşit să livreze în ţara natală 13,6 milioane de euro, urmaţi de britanici (10,3 milioane de euro), turci (7,9 milioane), greci (6,8 milioane de euro), austrieci (5,4 milioane), chinezi (3,3 milioane), bulgari şi canadieni (câte 2,7 milioane de euro), olandezi (2,4 milioane), maghiari (2,2 milioane) sau moldoveni (cu transferuri de 1,9 milioane de euro).
Cine intră în statistici
„În foarte puţine cazuri