Echipa BBC, venită la Piteşti să filmeze pe tancul românesc un episod dintr-o nouă producţie, a mâncat iahnie de fasole la popota unităţii militare.
Englezii nu au fost deloc fiţoşi şi au servit masa împreună cu militarii de la Şcoala de Aplicaţii pentru Unităţi de Luptă Mihai Viteazul Piteşti.
Iată ce au servit la masă în cele şase zile petrecute la Piteşti:
Luni, 14 decembrie:
dimineaţa: ceai, brânză telemea, măsline, unt, gem, tobă, caşcaval, salam
prânz: supă de pui cu găluşte, iahnie cu ciolan şi murături
seara: legume sote cu carne de vită, orez cu lapte şi ciocolată
Marţi, 15 decembrie:
dimineaţa: ceai, unt, miere, lebăr, roşie, caşcaval, cabanos, şuncă presată
prânz: ciorbă de porc, pui la cuptor cu piure şi salată de castraveţi, buşeu cu brânză
seara: pui cu pilaf sârbesc, cacao cu lapte şi cereale
Miercuri, 16 decembrie:
dimineaţa: ceai, gem, unt, roşie, conserve de peşte, măsline, telemea, salam
prânz: ciorbă de fasole cu afumătură, sarmale cu mămăligă şi ardei iute
seara: spaghete cu cabanos, gris cu lapte şi dulceaţă
Joi, 17 decembrie:
dimineaţa: ceai, unt, gem, castravete, salam, drob, telemea, caşcaval
prânz: ciorbă de văcuţă, friptură de porc cu cartofi gratinaţi şi salată de sfeclă roşie, corn cu ciocolată
seara: ostropel de pui cu piure, fruct, biscuiţi
Vineri, 18 decembrie:
dimineaţa: ceai, unt, miere, omletă, salam, roşie, caşcaval, kaizer
prânz: ciorbă de legume a la grec, friptură de vită la tavă cu pilaf şi salată de varză, citrice
seara: pui la ceaun cu mamaligă, gris cu lapte şi ciocolată
Sâmbătă, 19 decembrie:
dimineaţa: ceai, unt, gem, salată orientală, pastă de peşte, telemea
prânz: borş de peşte, musaca, salată de murături, papanaşi
seara: cartofi franţuzeşti cu carne de vită, cacao cu