O dietă care abundă în alimente sărate creşte riscul apariţiei cancerului la stomac cu 10%, a arătat un studiu realizat în Coreea de Sud. În cadrul cercetării au fost cuprinse mai bine de 2 milioane de persoane care au furnizat, timp de un an, din 1996 până în 1997, informaţii legate de dietă şi stil de viaţă. Peste 7 ani, 9.620 de bărbaţi şi 2.773 de femei se îmbolnăviseră de cancer la stomac.
În mod deloc întâmplător, cei care primiseră diagnosticul erau şi ei care mâncau cel mai sărat, relatează Reuters, citat de ziare.com. Legătura dintre sare şi cancerul la stomac este controversată, rezultatele unor cercetări fiind diferite. Un lucru rămâne însă cert, sarea în exces are urmări în ceea ce priveşte sănătatea.
Un studiu realizat în Japonia a arătat că importantă nu este doar cantitatea de sare din alimentaţie, ci şi forma în care această vine. În timp ce cea din solniţă reprezintă un risc pentru inimă, nu şi cancer, cea conţinută de alimente, cum ar fi peştele procesat, este asociată cu cancerul, nu şi cu bolile cardiovasculare. O dietă care abundă în alimente sărate creşte riscul apariţiei cancerului la stomac cu 10%, a arătat un studiu realizat în Coreea de Sud. În cadrul cercetării au fost cuprinse mai bine de 2 milioane de persoane care au furnizat, timp de un an, din 1996 până în 1997, informaţii legate de dietă şi stil de viaţă. Peste 7 ani, 9.620 de bărbaţi şi 2.773 de femei se îmbolnăviseră de cancer la stomac.
În mod deloc întâmplător, cei care primiseră diagnosticul erau şi ei care mâncau cel mai sărat, relatează Reuters, citat de ziare.com. Legătura dintre sare şi cancerul la stomac este controversată, rezultatele unor cercetări fiind diferite. Un lucru rămâne însă cert, sarea în exces are urmări în ceea ce priveşte sănătatea.
Un studiu realizat în Japonia a arătat că importantă nu este doar cantitatea