Managementul romanesc este relativ tanar comparativ cu alte piete din Europa Occidentala sau SUA, consecinta a dezvoltarii rapide a businessurilor si a nevoii de oameni pentru pozitii de conducere intr-o piata care nu a reusit sa formeze abilitati manageriale in acelasi ritm in care a crescut economia.
Acesta este, de altfel, un al doilea repros adus managerilor romani: lipsa de experienta relevanta.
Multi dintre ei realizeaza acest lucru si incearca sa elimine acest neajuns participand la programe de MBA sau Executive MBA, care ofera intr-un an sau doi de studiu o forma de studiu intensiv, precum si o interactiune cu oameni care detin deja pozitii mai complexe in alte companii.
Una dintre principalele conditii pentru inscrierea intr-un program de instruire manageriala este ca respectivul student sa aiba experienta profesionala relevanta.
Calitatea unui program de MBA sau Executive MBA se masoara in calitatea cursurilor, a profesorilor, a cunostintelor si a abilitatilor dobandite.
Cu toate acestea, partea administrativa a programului cantareste si ea puternic in ochii managerilor, dat fiind ca absolventii sunt oameni cu experienta in management, majoritatea avand background de multinationala, care sunt destul de greu de multumit si tind sa fie destul de exigenti cand vine vorba sa faca o astfel de evaluare.
Absolventii au dat calificative de la 1 (slab) la 5 (excelent) programelor absolvite din punctul de vedere al calitatii serviciilor de natura logistica - sali de curs, interactiunea cu stafful administrativ, componenta tehnologica folosita la predare.
MBA City College, International Faculty of the University of Sheffield
Managementul romanesc este relativ tanar comparativ cu alte piete din Europa Occidentala sau SUA, consecinta a dezvoltarii rapide a businessurilor si a nevoii de oameni pentru pozitii de conducere intr-