Presiuni tot mai mari pe Guvern să accepte majorarea preţului la gaze şi la electricitate. Compania E-ON i-a cerut oficial premierului Emil Boc o întrevedere pe tema tarifelor, considerate mult prea mici de investitorul german. Prezentă în România din 2005, compania E-ON furnizează gaze pentru aproximativ un milion şi jumătate de clienţi în 20 de judeţe din Transilvania, Moldova şi Banat şi alimentează cu electricitate peste un million trei sute de mii de clienţi din Moldova.
Presiuni tot mai mari pe Guvern să accepte majorarea preţului la gaze şi la electricitate. Compania E-ON i-a cerut oficial premierului Emil Boc o întrevedere pe tema tarifelor, considerate mult prea mici de investitorul german.
Compania E-ON susţine că banii obţinuţi din vânzări nu mai acoperă de mult cheltuielile şi spune că doar o majorare cu 17% a preţului la gaze şi cu 5% a preţului la energie ar putea echilibra lucrurile. Altfel, EON s-ar putea gândi să părăsească România deşi "este o piaţă interesantă", după cum a declarat directorul general al E-ON România pentru agenţia Mediafax.
Oficialul german mai avertizează că impactul reducerii investiţiilor va fi uriaş, pentru că va afecta şi alte companii care depind de E-ON şi pentru că în joc sunt peste o mie şapte sute de locuri de muncă.
În fine, directorul general al companiei mai avertizează că în cazul în care Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei nu va acepta majorarea preţurilor, E-ON România va avea dificultăţi şi la înmagazinarea gazelor pentru perioada de iarnă, cu consecinţe nefaste pentru consumatori.
Preşedintele ANRE, Petru Lificiu a anunţat zilele trecute că preţul electricităţii va fi menţinut până la 1 ianuarie 2011, iar cel al gazelor nu va fi majorat la 1 aprilie, însă pe parcursul anului ar putea fi indexat cu inflaţia de anul trecut.
Prezentă în România din 2005,