Ajutată de talent, muncă, dar şi de ambiţia pe care o pune pe seama sângelui de olteancă, actriţa a reuşit să se împlinească profesional dincolo de ocean.
Arta spectacolului i-a dat puterea de a se adapta într-o lume nouă, departe de casă. Momentul în care a decis să rămână pe tărâm american avea să-i schimbe viaţa. Iar viaţa este „marele hobby“ al său, cum îi place Claudiei Motea să spună ori de câte ori este întrebată cu ce adoră să îşi umple timpul atunci când nu este pe scenă, când nu scrie. Propria viaţă a legat-o în cele din urmă puternic de lumea teatrului. Şi-a fost sursă de inspiraţie pentru piesa „Niciodată o altă fată ca mine“.
A scris-o, o joacă şi adună cu ea mereu ropote de aplauze şi premii. Premiera nord-americană a spectacolului a avut loc în mai 2006, în Canada, la Grand Theatre, iar premiera europeană, în februarie anul acesta, la Teatrul de Comedie, în Bucureşti. Luna aceasta a urcat pe scena de la Nottara. „Este un spectacol one woman show, despre iubire, determinare, speranţă şi vise. Am reuşit să o joc aici graţie lui Laurenţiu Calomfirescu, regizorul piesei, care m-a ajutat şi la traducerea şi adaptarea ei în limba română. Adriana Agostini are un rol major la reuşita proiectului meu, ea făcându-mi costumele“, spune actriţa.
De la „Danaide“, la supravieţuire
Iubeşte Craiova şi publicul de aici şi încă mai simte căldura şi forţa aplauzelor care au însoţit spectacolul „Danaidele“, pus în scenă de maestrul Silviu Purcărete, la Teatrul Naţional Marin Sorescu. Claudia Motea a făcut parte din universul acestui proiect internaţional de teatru. A jucat în Europa, apoi în Statele Unite. Întâlnirea cu New York-ul a fost un fel de dragoste la prima vedere.
Paşii au purtat-o în cele din urmă spre Canada. A urmat o altă şcoală, muncă multă, apoi a predat drama şi franceza la preşcolari într-un centru de învăţămâ