Premierul Emil Boc a făcut, vineri, un adevărat training cu directorii instituţiilor din judeţul Vrancea, cărora le-a explicat care este menirea lor, mai ales în perioadă de criză economică. După ce le-a ascultat problemele legate ba de sectorul viticol, ba de lipsa banilor în unele localităţi pentru a achiziţiona terenuri pentru programul ministrului Elena Udrea ("Zece case pentru specialişti"), şeful Executivului a trecut la capitolul avertismente şi metode de lucru. Explicându-le că în calitate de şefi ai deconcentratelor ei reprezintă o "prelungire a vocii Guvernului" în teritoriu, iar gesturile lor sunt interpretate ca fiind ale Executivului, Boc a cerut trei lucruri: respectarea legii, debirocratizarea instituţiilor şi o mai bună comunicare cu publicul. Prim-ministrul a şi ţinut să sublinieze de ce este atât de importantă percepţia publică asupra deconcentratelor, mai ales pe vreme de criză. "Într-o perioadă dificilă economic, dacă indolenţa, aroganţa, delăsarea, combinată cu birocraţia excesivă, vin pe capul omului, evident că îşi ia lumea în cap şi spune: «Nu mai pot rezista la nivelul acesta al birocraţiei»", a povestit Boc mecanismul psihologic al românului cocoşat de lipsuri.
În acest context, Boc a tras şi un semnal de alarmă şefilor din instituţiile locale.
"Dacă avem cazuri de aroganţă, de dispreţ sau de oameni care lucrează în instituţii deconcentrate şi tratează cetăţeanul cu aroganţă, dispreţ sau cu ideea «hai şi mâine, că şi mâine este o zi», în loc să rezolve astăzi, trebuie imediat să mă informaţi şi să procedăm la schimbarea din funcţie", a declarat şeful Executivului. (M.T.)
Premierul Emil Boc a făcut, vineri, un adevărat training cu directorii instituţiilor din judeţul Vrancea, cărora le-a explicat care este menirea lor, mai ales în perioadă de criză economică. După ce le-a ascultat problemele legate ba de sectorul viticol,