O formaţie de trompeţi va relua tradiţia Braşovului vechi şi va cânta în fiecare zi în Piaţa Sfatului
Clopotul din turnul Casei Sfatului va bate din nou, la fix şi la jumătate de oră. Pentru început, clopotul va fi tras manual, urmând să fie achiziţionat un sistem de tragere automată. Preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu a făcut ieri acest anunţ, prezentând astfel o parte din evenimentele pe care această instituţie le pregăteşte pentru sărbătorirea celor 775 de ani de atestare documentară a oraşului Braşov. „Avem un program mai cuprinzător de acţiuni pentru a sărbători cei 775 de ani de atestare documentară a Braşovului. Deocamdată începem cu aceste două evenimente, urmând ca pe parcursul anului să mai fie organizate şi altele”, ne-a declarat Aristotel Căncescu.
Prima oară, clopotul va fi tras duminică, la orele 12 şi şase minute. Deocamdată, clopotul va fi acţionat manual, intenţionându-se însă să fie achiziţionat un sistem automat de tragere, aşa cum este cel din Biserica Neagră. Tot de duminică va fi reluat un alt obicei vechi al Braşovului, vor reapărea „trompeţii” care vor cânta în Piaţa Sfatului melodii ale românilor, maghiarilor şi germanilor ce trăiesc în Braşov. Aceştia vor cânta în fiecare zi de sâmbătă şi duminică la orele 12.06 şi 18.00, iar în timpul săptămânii la ora 18.00.
Un alt eveniment va fi cel de legat de reapariţia pe piaţa culturală braşoveană, în luna aprilie, a revistei Astra. Coordonatorii noului colectiv de redacţie vor fi Daniel Nazare, directorul Bibliotecii „G. Bariţiu”, şi istoricul Nicolae Pepene, directorul Direcţiei de Cultură din cadrul Primăriei Braşov. Revista va apare la început semestrial, iar apoi va apare trimestrial şi va fi comercializată cu DVD-uri realizate pe model Discovery, cu teme reprezentând viaţa culturală a Braşovului, atât cea veche, cât şi cea contemporană. O formaţie de