În week-end-ul care urmează, gastronomia, panificaţia, patiseria şi cofetăria se vor ridica la rang de artă. La Gastropan, cei mai buni maeştrii brutari, cofetari şi bucătari români şi străini vor prezenta cele mai noi creaţii culinare.
Gastropan 2010, cea mai completă expoziţie gastronomică organizată în Târgu-Mureş, a debutat astăzi în pavilionul special amenajat la Hotel President. Gastropan este un eveniment internaţional, cu peste 60 de participanţi din ţară şi străinătate (Austria, Elveţia, Germania, Italia, România, Spania, SUA şi Ungaria n.r.), având ca public ţintă specialişti, antreprenori şi factori de decizie din industria HoReCa (Hotel-Restaurant-Cafenea n.r.) şi sectorul de morărit-panificaţie-cofetărie, la care se adaugă grosul populaţiei.
„Expoziţia va fi un bun prilej pentru mureşeni de a observa cât mai bine ce înseamnă, de fapt, gastronomia. Ei vor avea şansa de a acumula experienţe utile şi deprinderi noi, învăţând chiar de la cei mai buni artizani ai breslei. Le-am pregătit foarte multe surprize tuturor celor prezenţi şi vor avea loc demonstraţii de excepţie. Va fi prezent, între alţii, şi maestrul bucătar Varga Károly, deţinătorul a 14 titluri de campion mondial la sculptură în legume”, ne-a declarat Váradi Erdős Ildikó, organizatoare a evenimentului. Cunoscută fiind tradiţia produselor de panificaţie în viaţa românilor, expoziţia se va bucura, spun organizatorii, de peste 10.000 de vizitatori mureşeni, mai ales că intrarea este liberă.
Demonstraţii şi promovare a meseriilor
Unul din scopurile principale ale evenimentului este impulsionarea investiţiilor din industria de panificaţie-cofetărie şi promovarea meseriilor de profil (brutar, cofetar, patiser, bucătar, barman, ospătar etc.). În cadrul manifestării vor fi prezentate ultimele tendinţe tehnologice şi materiile prime pentru afacerile ce ţin de HoReCa. În plus,