Pentru a supravieţui crizei, firmele de taxi au început să inventeze tot felul de servicii, încercând să îşi sporească numărul de clienţi. Taxi-shopping-ul profită de lenea constănţeanului cu ceva bani în buzunar, în timp ce serviciul "Nasu Roşu" este destinat ducerii acasă a celor care au stat prea mult la cârciumă.
„Sunt prea multe taxiuri în oraş", oftează Nea Gică, veteranul pe care îl văd de mai bine de 20 de ani „vânând" clienţi în faţa Gării CFR. Criza a lovit puternic în firmele de taximetrie, iar miile de şoferi se plâng de sumele foarte mici pe care le încasează. „După ore bune de aşteptare la coada din staţii, prinzi un client, dar tariful este mic, oraşul nu e aşa de mare şi nu scoţi mai mult de 100 de lei pe zi. Două, trei curse şi cam atât", mai zice nea Gică. Veteranul speră totuşi ca la vară să dea câteva lovituri. „o Mangalie, un Costineşti, ceva", şi îmi spune că în ziua de astăzi, dacă eşti cinstit, mori de foame ca taximetrist! Ceva adevăr se regăseşte în vorbele veteranului, în sensul că oraşul este supraaglomerat, iar clienţii, din ce în ce mai puţini. Aşa cum îi stă însă bine românului, firmele de profil din Constanţa au găsit soluţii inedite pentru a supravieţui în vremuri de criză. În luna martie, o amploare nemaiîntâlnită a luat-o taxi-shopping-ul.
Una dintre firmele mari ale oraşului îşi face reclamă şi oferă nonstop ineditul serviciu. Ai sunat la dispecerat, ceri să ţi se cumpere 20 de kile de cartofi, un pui şi o butelie. Şoferul trimis la comandă face piaţa din banii daţi de societate pentru astfel de cazuri. Ţi se aduce totul acasă şi pe lângă transport şi valoarea cumpărăturilor, se plăteşte şi o taxă de livrare. Evident, nu toată lumea îşi permite să apeleze la astfel de servicii. Dan, puştiul care se ocupă de astfel de lucruri îmi face cu ochiul, şugubăţ. „Pentru unii să ştiţi că nu este criză". Un alt serviciu care se