Specialiştii de la ConsumerReports.org, una dintre cele mai cunoscute publicaţii online din Statele Unite dedicate comparaţiilor între produsele de consum, consideră că televizoarele cu plasmă redau mai bine conţinutul 3D decât cele care folosesc tehologia LED. Cei de la ConsumerReports.org au testat modelele Samsung din seriile 7000 şi 8000 de 46 de inch, cu iluminare LED şi tehnologie pe 240 Hz şi plasma Panasonic VT-20 cu diagonala de 50 inch. În urma testului, aceş
Specialiştii de la ConsumerReports.org, una dintre cele mai cunoscute publicaţii online din Statele Unite dedicate comparaţiilor între produsele de consum, consideră că televizoarele cu plasmă redau mai bine conţinutul 3D decât cele care folosesc tehologia LED.
Cei de la ConsumerReports.org au testat modelele Samsung din seriile 7000 şi 8000 de 46 de inch, cu iluminare LED şi tehnologie pe 240 Hz şi plasma Panasonic VT-20 cu diagonala de 50 inch. În urma testului, aceştia au tras concluzia că televizorul cu plasmă Panasonic redă mai bine conţinutul 3D.
Toate cele trei modele de televizoare 3D Full HD s-au dovedit foarte apropiate ca şi performanţe la primele teste, privitorii bucurându-se de imagini strălucitoare, cu efecte impresionante 3D, la rezoluţia de 1080p.
Ulterior însă, plasma Panasonic s-a detaşat de modelele concurente graţie câtorva elemente esenţiale la vizionarea în trei dimensiuni: profunzimea la negru, lipsa aşa-numitului efect crosstalk (imagini „fantomă” sau dublate), lipsa efectului de „ceaţă” la iluminarea din spate şi redarea de contururi clare la toate imaginile 3D, chiar şi când ochelarii speciali sunt înclinaţi, aşa cum s-ar întâmpla dacă privitorul ar sta aşezat comod pe canapea pentru a viziona filmul preferat.
Spre deosebire de plasma Panasonic, la modelele Samsung s-a observat un anumit grad de înceţoşare a imaginii la secvenţele întunecate, d