Predă chimia de 20 de ani, iar ţelul său este să îşi conducă elevii spre performanţă. Munceşte cot la cot cu şcolarii săi cu care discută de la egal la egal.
NĂSCUTĂ. 29 iunie 1968 la Vişeul de Sus, Maramureş.
STUDII. Facultatea de Chimie la Universitatea din Bucureşti.
FAMILIE. Are doi copii.
Persoană comunicativă, dechisă şi veselă, profesoara Cristina face haz şi povesteşte că meseria pe care şi-a ales-o este o mixtură între profesiile părinţilor săi. „Mama mea a fost profesoară de limba şi literatura română, iar tata a fost inginer chimist. Eu am făcut un amestec între profesiile lor şi am ieşit profesoară de chimie", glumeşte inspectorul Cristina Goran. Din vremea în care era elevă la Liceul Pedagogic din Râmnicu Vâlcea, toate amintirile ei sunt legate de munca pe care o depunea ca să fie cea mai bună.
Ţinteşte performanţa
„Am avut norocul să am nişte profesori extraordinari de la care am avut foarte mult de învăţat. De asemenea, am făcut chimia cu cel mai bun dascăl vâlcean, doamna profesoară Arnăutu şi aşa am ajuns să îmi doresc să predau şi eu această materie", completează Cristina Goran. Acest vis i s-a împlinit, iar primii zece ani din cariera de profesoară de chimie i-a petrecut la Grupul Şcolar Oltchim din Râmnicu Vâlcea. „Acolo am avut oportunitatea să mă formez ca profesor şi am descoperit elevi extraordinari cu care am încercat să păstrez o legătură permanentă. Pot să vă spun că unul dintre primii mei elevi, fost olimpic la chimie lucrează în prezent pe o platformă în Irak", adaugă inspectorul Cristina Goran. Ulterior a hotărât că trebuie să facă o schimbare şi a plecat să facă performanţă la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân. „Ţelul meu este acela de a face ca lucrurile să meragă foarte bine. Ţintesc performanţa, iar scopul meu este ca elevii mei să se realizeze în viaţă, mulţi dintre ei devenind