La vârsta de 27 de ani, pictorul este unul dintre cele mai promiţătoare talente din generaţia sa, având la activ 15 expoziţii personale.
Ovidiu Octavian Opaiţ pictează de foarte mic, iar la vârsta de nouă ani a fost îndrumat de regretata profesoară de desen Georgeta Rumega să meargă la un club de pictură, văzând în el un talent de viitor.
Citiţi şi: Valentin Gheorghiţă a reactivat cultural viaţa oraşului
„Doamna Rumega, care era directoare, se afla la noi în clasă în inspecţie la ora de matematică. A văzut că nu sunt atent şi că desenam în timpul orei. Învăţătoarea era speriată şi credea că urma să iasă prost inspecţia din cauza mea, dar şi-a revenit când directoarea i-a spus că trebuie să mă încurajeze să merg mai departe", povesteşte cu plăcere Ovidiu.
Pictura din ora de inspecţie, care reprezenta o vază cu flori, a fost expusă imediat în holul şcolii, luând locul unui tablou al pictorului Ion Andreescu. Ovidiu Opaiţ spune că era atât de pasionat de desen încât încerca să-i copie în toate pe marii artişti.
„Îmi ziceam că dacă pictorii celebri pot lucra în ulei, de ce nu pot şi eu. Nu ştiam ce sunt acelea acuarele în ulei. Aşa că m-am apucat de pictat cu culori tempera şi ulei de bucătărie, până m-au văzut ai mei şi mi-au aplicat o corecţie", spune Ovidiu.
Depăşind această fază, Ovidiu Opaiţ şi-a luat rolul în serios şi începând cu clasa a şasea a început să frecventeze atelierele de pictură ale Liceului de Artă din Focşani, unde lucrau profesorii Zaiţ, Rădvan, Bârhală.
Apreciat peste hotare
În 1998 avea să intre cu media zece la Liceul de Artă, în timpul studiilor de aici organizând şi prima sa expoziţie personală.
De atunci şi până astăzi şi-a trecut în palmares 15 expoziţii, cele mai multe fiind realizate în timpul studenţiei, la Universitatea de Artă şi Design.
„Pictez uşor deformat, pentru că nici