Restaurantul situat pe Calea Moşilor îşi atrage clienţii cu mâncăruri tradiţionale. Amenajarea interioară specifică românească a restaurantului te duce cu gândul la casele ţărăneşti, iar aerul din restaurant este unul rustic.
Vizita în restaurantul Burebista te face să te simţi ca la ţară, aşteptând în orice clipă ca o băbuţă în straie naţionale să intre în local. Conceptul localului deschis în urmă cu aproximativ 10 ani a fost ca toţi cei care îi trec pragul să se simtă ca şi cum ar intra în lumea romanelor româneşti cu Moromete sau Lică Sămădăul.
Împodobit cu obiecte tradiţionale
Mesele de lemn masiv sunt aşezate pe buşteni şi pot găzdui şase-şapte persoane. Pe pereţi, ardeii iuţi uscaţi stau agăţaţi pe şiruri lungi, iar la fel tronează şi ştiuleţii de porumb uscat. Şirurile de covrigi şi funiile de usturoi oferă un aer de autenticitate localului cu mâncăruri tradiţionale româneşti.
De asemenea, o diversitate de obiecte specifice româneşti împodobesc localul, dându-i un aer aparte: farfurii din lut pictate manual, căni de lut emailate, fluiere, un nai şi o mulţime de măşti tradiţionale care întruchipează moşi şi babe din popor.
Pe fiecare masă tronează în centru un prosop roşu ţesut la război, iar din tavan atârnă un candelabru care este de fapt o roată mare de la un car ţărănesc pe care sunt instalate câteva becuri. Tacâmurile au şi ele un aer rustic, având mânere îmbrăcate lemn, chiar şi solniţele de sare şi piper fiind din lemn.
Restaurantul este împărţit în mai multe saloane, iar pe timpul verii este deschisă şi o terasă de aproximativ 60 de locuri. Deschis zilnic, de la ora 12.00 şi până la ultimul client, Burebista este un loc rustic, cu atmosferă prietenoasă, întreţinută de formaţia de lăutari a localului.
„Avem o formaţie, care cântă în fiecare după-amiază. Nu fredonează manele, ci doar muzică populară şi lău