O parte din cheltuielile cu organizarea unui festival sudenţesc de operă ar putea fi acoperite din vânzarea unor obiecte personale ale unor artişti renumiţi.
„Aveam probleme serioase de finanţare a evenimentului. Ne-am gândit că măcar o mică parte din cheltuieli să le rezolvăm cu aceste obiecte“, ne-a spus Mircea Rus, directorul de imagine al Festivalului studenţesc de muzică de operă Viva Vox.
Pasul următor a fost contactarea unor nume importante din operă. Moştenitorii artistei Lya Hubic au oferit umbreluţa cu care soprana a cântat la majoritatea spectacolelor Madame Butterfly.
Fiica lui Ludovic Spiess a pus la bătaie colecţia de pipe a tatălui ei, o casetă de ţigări şi o vază, trofee de zeci de ani. Ionel Pantea a oferit un Tafelklavier, instrument intermediar între pianină şi pian, din anul 1800. David Ohanesian le-a trimis o vază indiană.
Preţuri accesibile
Evenimentul a fost programat a se desfăşura la Muzeul de Artă în această seară, cu un nume generic de Serată Muzicală la Palat. Programul este unul pe măsura evenimentului, cu arii celebre din opere, recital de chitară, cvartet şi balet. Între cele două părţi artistice invitaţii vor fi poftiţi să liciteze pentru obiectele prezentate. Programul va fi susţinut de studenţi de la Academia de Muzică şi elevi de la Liceul de Coregrafie şi Artă Dramatică „Octavian Stroia“.
Preţurile obiectelor sunt mult sub valoarea lor. „Ar fi undeva pe la câteva mii de euro preţurile de pornire, le-am stabilit destul de jos“, spune Rus. Ediţia a doua a Festivalului Viva Vox, organizat de Academia de Muzică „Gheroghe Dima“ va avea loc în perioada 5-15 mai.
Pian pe care a cântat Brahms
Umbreluţa japoneză de lemn şi mătase aparţinând Lyei Hubic, 500 euro, trusă de virou aparţinând lui Gheorghe Dima, 300 euro, pian Tafelklavier, 200 de ani, pe care a cântat şi Brahms, aparţinând lui Ionel