Invitaţii au avut parte, în afară de competiţia pentru adjudecarea exponatelor, de un program divers muzical, operă şi muzică de cameră, balet, dar şi de un antren cu şampanie. În final, participanţii au trecut şi ei la un vals, aşa cum se obişnuia pe vremuri în castel.
După ariile celebre din opere, gazdele au trecut la prezentarea pieselor. Publicul s-a dezmorţit repede, iar prima piesă importantă a fost vaza indiană cu incrustaţii şi pictură manuală, primită cadou de baritonul David Ohanesian, la Bonn în Germania, în urmă cu circa 4 decenii, cu 300 de euro. Au urmat pipele maestrului Lodovic Spiess, strânse din toată lumea. Colecţia compactă nu a fost adjudecată, dar pentru pipele separate s-a dus o adevărată luptă, atât pipa de spumă de mare, de mahon şi de cireş.
Avocată pe post de mecena
Avocata Laura Pop a luat pictura „Peisaj“, semnată de Ion Crăciun în 1994, cu dedicaţie pentru baritonul David Ohanesian, primită la Festivalul Crizantema de Aur la Târgovişte şi pentru trusa de birou din alabastru, a lui Gheorghe Dima, primul rector al Academiei de Muzică din Cluj, cu suma de 250 de euro. „Mi-am dorit mult această piesă“, ne-a dezvăluit Laura Pop. Din Elveţia a fost adusă pictura „Vibraţie“, a Alexandrei Gheţi, vândută cu aproape 500 de euro.
Achiziţii pentru studenţi merituoşi
Partitura „Walkiria“ a lui Wagner, primită de David Ohanesian de la Opera din Munchen în anul 1997 a fost achiziţionată de Augustin Poptelecan, donată apoi unui student. „Să ajungă la un student merituos“, ne-a spus Poptelecan. Indrei Raţiu a licitat monografia sopranei Ileana Cotrubaş. „Este extraordinară această idee de licitaţie“, ne-a declarat Raţiu la sfârşitul evenimentului.
Umbreluţa Lyei Hubic încă disponibilă
Chiar dacă nu au reuşit să vândă toate piesele, organizatorii erau mulţumiţi. „Oamenii s-au simţit bine, iar noi ne vo