Venita din Australia si inceputa in 2007, miscarea Earth Hour (Ora Pamantului) reprezinta un protest impotriva dezvoltarii, care nu tine cont de natura, si a poluarii. In 2009, campania a implicat peste 1.000 de orase din intreaga lume, care au stins luminile ca simbol al solidaritatii fata de intreaga omenire. Campania poarta semnatura WWF (World Wide Fund for Nature), cea mai mare organizatie de mediu din lume.
Anul acesta, 115 de tari vor stinge lumina pe 27 martie, de Ora Pamantului. Printre tarile si regiunile care participa pentru prima oara la aceasta campanie se numara Kosovo, Nepal, Republica Ceha, Mongolia, Ecuador, Insula Madagascar, Arabia Saudita, Cambodgia si Paraguay.
Vor stinge lumina si Tokyo Tower din Tokyo, Poarta Brandenburg din Berlin, Empire State Building, Turnul Eiffel, Burj din Dubai, Taipei 101, London Eye, Bosfor Bridge, Piramidele din Giza, Palatul Buckingam, Biblioteca din Alexandria, Acropole, Big Ben, Coluseumul din Roma, Opera din Sydney, Casa Poporului din Bucuresti etc.
Anul acesta, Mei Lan, ursul panda care este un ambasador al Chinei, a fost denumit simbolul miscarii Ora Pamantului. Mei Lan isi incepe cariera diplomatica in orasul lui natal, Chengdu, primul oras din China care s-a alaturat campaniei din 2010.
Si Romania stinge lumina
In 2008, am fost singura tara din lume in care a aparut un site special dedicat coordonarii si promovarii actiunilor la nivel local. In cateva orase din tara a fost intrerupt iluminatul public stradal si al unor cladiri importante (Opera Nationala din Bucuresti a fost primul edificiu public care si-a stins luminile, timp de o ora).
In 2009, 2 milioane de romani au stins luminile in locuinte, iar numeroase cladiri publice (Palatul Parlamentului, Teatrul National Bucuresti, Ateneul Roman, Opera Romana, Muzeul National de Arta etc.) au stat "pe intun