Organismele de plasament colectiv îşi vor putea face reclamă fără a mai cere acordul CNVM pentru fiecare spot. Aceasta, alături de alte noi măsuri, întoarce piaţa către normalitate. Piaţa fondurilor mutuale s-a îmbogăţit cu un nou tip de fonduri, respectiv cele imobiliare. Regulamentul nr. 15/2004 al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) spune că fondurile de investiţii imobiliare sunt obligate să investească cel puţin 75% din bani în active imobiliare, acţiuni
Organismele de plasament colectiv îşi vor putea face reclamă fără a mai cere acordul CNVM pentru fiecare spot. Aceasta, alături de alte noi măsuri, întoarce piaţa către normalitate.
Piaţa fondurilor mutuale s-a îmbogăţit cu un nou tip de fonduri, respectiv cele imobiliare. Regulamentul nr. 15/2004 al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) spune că fondurile de investiţii imobiliare sunt obligate să investească cel puţin 75% din bani în active imobiliare, acţiuni sau părţi sociale la firme de profil, dar nu mai mult de 30% într-un singur vehicul investiţional. Totodată, sumele păstrate în depozite bancare nu pot depăşi 20% din total, iar conturile curente şi numerarul nu trebuie să fie mai mare de 10% din valoarea activelor fondului.
O altă veste bună pentru organismele de plasament colectiv este avizarea de către CNVM a unei noi categorii de participanţi, a agenţilor de distribuţie a unităţilor de fond. „În primă fază, agenţii vor fi doar persoane fizice, iar ulterior şi persoanele juridice vor putea desfăşura astfel de activităţi“, a declarat Radu Toia, director în CNVM, la seminarul Piaţa Fondurilor de Investiţii organizat de Finmedia. Băncile şi societăţile de administrare sunt, în prezent, singurele instituţii autorizate pentru distribuţie, iar autorizarea agenţilor ar putea facilita accesul investitorilor la unităţile fondurilor.
Publicitate la liber
O al