"Drumurile sunt dezastruoase pentru toţi participantii la trafic. Însă, pentru motociclişti, acest aspect este vecin cu criminalitatea. Spre exemplu, când un motociclist trece cu viteză peste un canal denivelat, doar printr-o minune reuşeşte să nu cadă. La noi e ca în marinărie: ştim că plecăm din port, dar nu ştim dacă ne mai întoarcem", ne-a declarat preşedintele Asociaţiei Motocicliştilor din România, Dan Popescu.
AMR a împărţit tuturor motocicliştilor prezenţi tricouri imprimate cu mesaje ferme, de genul "Fără gropi = viaţă" sau "Taxe plătite, străzi cârpite".
Câţiva motociclişti şi-au adus steaguri proprii, cu scris alb pe fundal negru, în semn de doliu pentru colegii care au decedat în urma unor accidente cauzate de starea carosabilului.
"Suntem singurii care protestează faţă de cum arată străzile. Să facă şi şoferii la fel. În cazul lor e mai lejer pentru că pot să ia gropile între roţi. Dar noi cădem şi putem muri", a atras atenţia Dana Pârgaru, o motocilistă în vârstă de 30 de ani.
Singura persoană care nu putea să-şi articuleze nemulţumirea vizavi de infrastructura rutieră era un bebeluş de 3 luni şi jumatate, adus de părinţii săi la protest într-o motocicletă cu ataş.
"Vrem să tragem un semnal că nu suntem derbedei dacă mergem pe două roţi. Sunt şi motociclişti cu familie, oameni aşezaţi. Motociclismul înseamnă să fii liber, să faci lucruri frumoase", ne-a spus Olga Petrescu, mama celui mai tânăr motociclist prezent la marş.
Coloana de "motoare" a pornit de la intrarea în Parcul Carol la ora 10 şi a ajuns în parcarea Complexului Comercial Băneasa în jurul orei 11, după un marş cu viteza redusă, sub supravegherea Poliţiei Rutiere.
"În ultimele luni, am constatat o scădere a accidentelor în care sunt implicaţi motocicliştii cu 20 la sută, faţă de perioada similară a anului trecut. Avem în vedere să pornim o campanie pr